Jon & Eve webdesign hanteert belangrijke factoren voor SEO als een belangrijk uitgangspunt!

Belangrijke factoren voor SEO

Jon & Eve webdesign handelt tijdens de bouw van websites, tot in de kleinste details, altijd in lijn met de beschikbare kennis over het algoritme van Google. Tijdens het optimaliseren van de website zijn er diverse factoren van belang die zowel intern als extern plaatsvinden.

De techniek waarmee de website wordt opgebouwd is een belangrijke factor. Zoals het op de juiste manier van Google informeren over de inhoud van de website. In het verlengde hiervan dient daarvoor elke pagina unieke beschrijvingen mee te krijgen, welke zo goed mogelijk de lading dekken van de desbetreffende pagina's.

Ook een sterke inhoud van de website draagt uiteraard fors bij aan een goede beoordeling. Unieke content wordt hierbij als een cruciaal element gezien. Google streeft ernaar om websites die op deze manier veel autoriteit uitstralen hoog te ranken.

Verder zijn er diverse handelingen die elk op zichzelf staan en bijdragen aan SEO. Voorbeelden hiervan zijn Social Media kanalen (en andere backlinks naar je website), een Responsive Design van je website, een SSL certificaat, het aanbieden van een sitemap en nog veel meer.

Het optimaliseren van je website is een traject wat geleidelijk aan resultaat zal opleveren!

Hoog scoren op zoekresultaten in Google

SEO staat voor Search Engine Optimization en is sinds de oprichting van Google al een breed bestudeerd begrip in de wereld van websites. Vanwege het overweldigende gebruik van de zoekmachine Google, proberen websites stuk voor stuk zo hoog mogelijk te scoren hierin door middel van het toepassen van zoekmachine optimalisatie. Het is zelfs een hele niche geworden binnen het internet en grote bedrijven hebben SEO specialisten rondlopen.

Een intrigerende wereld voor websitemakers, maar ook een complexe. Het algoritme van Google veranderen constant met als doel om de gebruikers van Google de beste resultaten voor hun zoekopdrachten te leveren. Toch zijn de meeste zaken die Google belangrijk acht inmiddels wel bekend. Jon & Eve webdesign zal tijdens de bouw van websites deze SEO regels naleven met als uitgangspunten een optimale Google positie en een klantvriendelijke website.

Unieke content wordt door Google sterk gewaardeerd en zorgt voor autoriteit!

Bovenaan de eerste pagina staan

In de complexe wereld van SEO zijn garanties niet te maken. Het optimaliseren van de website is een traject wat geleidelijk aan resultaat zal moeten opleveren. Echter, een perfecte opbouw van een website, met uitgebreide en unieke content, geeft geen garantie voor de hoogste positie op de eerste pagina. Websites hebben namelijk vaak te maken met veel concurrentie en zeker voor nieuwere websites zal het moeilijk zijn om hier direct tegen op te boksen. 

Hoe snel en welk resultaat behaald zal worden met de gedane SEO is dus ook grotendeels afhankelijk van de concurrentie. Hierbij spelen onder andere demografische factoren en soorten zoekwoorden een grote rol. Feit is echter dat de afwezigheid van een optimale SEO zeker níét bijdraagt aan een goede ranking!

Daarnaast moet overoptimalisatie van de website, om hoog in Google te komen, geen doel op zich worden. Het belangrijkste is namelijk dat bezoekers van je website een positieve beleving ervaren. Als dát doel namelijk bereikt wordt, zal Google automatisch je website beter gaan waarderen.