Zelf aan de knoppen van je website draaien door CMS beheer!

Eigen website beheer zonder technische vaardigheden

Na de oplevering van de website verlenen wij, door middel van een account, je toegang tot je website. In feite heb je hiermee toegang tot allerlei bouwstenen van de website; van PHP, CSS en HTML tot aan een overzichtelijke teksteditor. Het mooie is dat, binnen het CMS beheer, de gebruiker zich kan beperken tot hetgeen waar hij/zij kennis van zaken van heeft.

Kennis van bepaalde programmeertalen of toepassing van verregaande technische vaardigheden is dus vaak niet nodig. Wij zorgen voor de fundering van de website (lay-out, programmering en functies), waardoor jij hierna eventuele aanpassingen van content eenvoudig kan maken.

Wel raden wij aan om geen handelingen te verrichten in bestanden waarvoor beheersing van codetaal vereist is, indien je hier weinig tot geen ervaring in hebt.

Zelf aan de knoppen draaien

Door middel van CMS (Content Management System) beheer is de klant in staat om zelfstandig aanpassingen aan de website te verrichten. Jon & Eve webdesign werkt met WordPress en als de website eenmaal opgebouwd is, kan de klant hier zelf content in aanpassen en eventueel toevoegen. Hierdoor is de klant niet afhankelijk van ons om snelle of kleine wijzigingen door te voeren.

Voor een deel van onze klanten zal dit een welkome toevoeging zijn, aangezien zij in een dynamische omgeving actief zijn welke veel updates vereist. Een ander deel zal aan een statische website genoeg hebben; voor hen is een CMS beheer van minder groot belang.

Zelfstandig je website aanpassen zonder verregaande technische vaardigheden!

Leren werken met WordPress

In principe is WordPress een laagdrempelig programma om aanpassingen in te maken. Na oplevering zullen wij een aantal aandachtspunten doorgeven, welke belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden tijdens het aanpassen van de website. Immers; elke website heeft z'n eigen verhaal!

Het wegwijs worden in het CMS systeem van WordPress kan door middel van zelfstudie op internet. Via blogs en YouTube is veel informatie te verkrijgen. Indien je het CMS beheer graag wilt toepassen, maar er toch niet uit komt, kan je er voor kiezen om een instructiesessie aan te vragen. Voor een uurtarief van € 45,- zullen wij bij jou langskomen en de gewenste stappen samen doorlopen. Zodat je hierna op de juiste wijze hier zelf mee aan de slag kan gaan.